ACCOMMODATIE

Klein Vreugderijk biedt een vrijstaande sfeervolle accommodatie bestaande uit een gemeenschappelijke ontvangstruimte met kitchenette, twee appartementen (Karel 1 en Cornelis 2) en een volledig uitgeruste keuken.

Al lange tijd was het onze droom om buiten te wonen met ruimte voor een gastenverblijf. Toen deze prachtige oude langgevelboerderij vrij kwam hebben we dan ook geen moment geaarzeld. Op het erf stond een aantal bouwwerken, waaronder de oude schuur. Hierin zagen wij de mogelijkheid voor een prachtige, rustig gelegen gastenverblijf.

Met de nodige tijd en aandacht is deze enigszins vervallen schuur omgetoverd tot een prachtig gastenverblijf, wat nog steeds de sfeer ademt van het verleden. Zowel aan de binnen- als buitenzijde is aandacht besteed aan de instandhouding van de beeldbepalende elementen. Zo zijn de houten gebinten nog steeds zichtbaar en zijn de luiken van de voorgevel hergebruikt in het interieur.

Beide comfortabele appartementen zijn ingericht met vintage designmeubelen. Het interieur is een mix van authentieke elementen en modern comfort. De ruimtes worden op duurzame wijze verwarmd door gebruik te maken van zonnecollectoren.

Het ontbijt, dat op verzoek geserveerd wordt, bestaat grotendeels uit producten uit zowel de streek als eigen tuin. Onze eigen producten worden op ecologische wijze geteeld.

Het gastenverblijf heeft een veranda aan de voorzijde en een terras aan de achterzijde met uitzicht op onze natuurvijver en de weilanden. Er is gratis parkeerruimte voor auto’s en er is een afsluitbare fietsenstalling met oplaadpunt voor elektrische fietsen. Op aanvraag kunnen fietsen gehuurd worden.

In Westenholte, het dorp op een paar minuten fietsen aan het begin van de Zalkerdijk, bevindt zich de dichtstbijzijnde supermarkt, een warme bakker ‘de Verwennerij’, een slijterij en snackbar AnyTime.

KAREL 1

Modern comfort met authentieke elementen.

‘Karel 1’ is een rechthoekige ruimte voorzien van een huiselijke zithoek. De vloer is voorzien van een houten parketvloer. Via de grote glazen pui heeft u vanuit de leefruimte direct toegang tot de veranda, waar u half beschut heerlijk van het ochtendzonnetje kunt genieten.

De slaapkamer is middels een schuifdeur gescheiden van de woonkamer en voorzien van twee boxspring-bedden die ook los te gebruiken zijn. De kamer grenst direct aan de badkamer, die voorzien is van toilet, wastafel en douche.

Via de slaapkamer kunt u, middels een korte servicegang, terecht op het zonnige achterterras en een volledig ingerichte keuken.

CORNELIS 2

Ruimtelijk woonvertrek met intieme sfeer.

‘Cornelis 2’ heeft een vrij vierkante woonruimte. Middels een schuifdeur zijn het slaap- en woonvertrek van elkaar gescheiden. Het interieur bestaat uit een houten parketvloer, een driezitsbank en twee losse designstoelen. Een grote glazen pui geeft toegang tot de veranda, waar u half beschut uitzicht heeft op de moestuin en het erf. In de ochtend is dit een heerlijke plek om uw ontbijt te nuttigen.

De slaapkamer bestaat uit twee boxspring-bedden die ook los van elkaar te gebruiken zijn. Via de slaapkamer komt u in de compacte badkamer met douche, toilet en wastafel.
Vanuit de slaapkamer heeft u direct toegang tot het zonnig gelegen achterterras en een volledig ingerichte keuken.

KNOTWILGJE

Rustiek in een modern jasje.

Naast onze woonboerderij is het afgelopen jaar, door eigenaar Frans, een prachtig ecologisch stukje land gecreëerd. Er is een appelboomgaard en een natuurlijke vijver omgeven door Italiaanse populieren. De kippen lopen ontspannen rond en pikken zo hun graantje in het vrije veld, met als resultaat iedere morgen een vers ei. Langzaam verrees het idee om meer mensen mee te laten genieten van dit rustgevende stukje natuur. Het resultaat werd een klein wikkelhuisje geschikt voor 2 volwassenen, eventueel met 2 kinderen. Aan de voorkant is een terras met uitzicht op de Zalkerdijk. Het ecologische, energie neutrale wikkelhuisje is volledig ingericht voor een aangenaam verblijf.

Voor info en reservering kunt u terecht op natuurhuisje.nl of neem contact met ons op via info@kleinvreugderijk.nl

GEDEELDE RUIMTE

Ontvangst en ontmoeting.

In deze gemeenschappelijke ruimte wordt u ontvangen en tevens wordt het ontbijt er geserveerd. Er is een kitchenette waar vrij gebruikt gemaakt kan worden van koffie en thee. Er is een koelkast met kleine inhoud, zoals frisdrank en Zwolsch bier van Brouwerij Hettinga. Voor deze producten wordt een kleine vergoeding gevraagd, die bestemd is voor goede doelen.

Als gast kunt u ook gebruik maken van de volledig ingerichte keuken, die middels een gang verbonden is met uw eigen appartement. Er is een royaal aanrecht met warm en koud water en u kunt een maaltijd bereiden op de elektrische kookplaat en/of magnetron. Verder is de keuken voorzien van een vaatwasser, koelkast, eettafel, serviesgoed en kookgerei.

ATELIER

Ruimte voor creativiteit en samenwerking.

Onze locatie beschikt ook over een lichte atelierruimte van 70 m² met uitzicht op de tuin. Deze ruimte is geschikt voor het geven van cursussen of meetings tot 12 personen en is tevens te gebruiken voor coaching doeleinden. Dick kan ook op aanvraag teken- en schildercursussen geven.

Als u geïnteresseerd bent bespreekt Jeanette de mogelijkheden, kosten en wensen graag met u door.

OVERIGE FUNCTIES

Onze B&B kan eventueel gebruikt worden voor o.a. coachingsessies, vergaderingen of kleine bijeenkomsten in een huiselijke sfeer voor groepen tot 5 personen. De kosten hiervan bedragen €50,00 per dagdeel per appartement. Voorwaarde is dat de ruimte op dat moment niet verhuurd wordt.

Heeft u andere ideeën waarop u gebruik wilt maken van Klein Vreugderijk? Informeer naar de mogelijkheden!

KUNE KUNE VARKENS

Over Karel en Cornelis

Karel en Cornelis zijn Kune Kune varkens en staan ingeschreven in het Kune Kune stamboekregister. De Kune Kune is een uniek varkensras en afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Het was het huisvarken van de Maori. Het polynesische woord “kunekune” betekent dik en rond.

De Kune Kune is een gezellig varken, dat graag menselijk contact wil. Ze zijn zeer betrouwbaar, gemakkelijk te hanteren en sociaal.

DE VERBOUWING

Van veestal tot comfortabele Bed & Breakfast

Na kunstacademie, werkervaring en een brede interesse in architectuur en bouwtechnieken, zijn wij in 2014 de uitdaging aangegaan om van een oude boerenschuur een aantrekkelijk verblijf te maken voor gasten.

Het oorspronkelijke gebouw is eerst gestript totdat er nog 3 muren en de dakspanten overeind stonden. Na een behandeling tegen houtworm en boktor is het herbouwen gestart. Daarbij zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt en hebben die een 2e leven gekregen.

Verder hebben we gestreefd om de B&B zo energieneutraal mogelijk te realiseren, wat voor een groot gedeelte gelukt is, onder andere door middel van goede isolatie en het plaatsen van zonnepanelen. De ruimtes worden dan ook elektrisch verwarmd.

De klus is in de zomer van 2017 afgerond  en vanaf 4 augustus 2017 kunnen de gasten een verblijf in de B&B Klein Vreugderijk boeken. De naam is ontleend aan de Vreugderijkerwaard; de B&B ligt aan de dijk van dit weidegebied.

U treft een comfortabele, rustgevende en rustieke accommodatie aan, omgeven door prachtige flora en fauna. Wij heten u van harte welkom en geven u graag een ontspannen en goed verblijf.

Met dank aan architect Lous Hagg–Kleingeld en aan industrieel ontwerper Jan Paul Hagg, die het proces hebben begeleid en ondersteund. Daarnaast willen wij Hans Bekker bedanken voor zijn gewaardeerde inzet bij de realisatie.