RUST

De ligging van het gastenverblijf biedt u de uitgelezen mogelijkheid om tot rust te komen. Landelijk gelegen omgeven door natuur, cultuur en kunst.

NATUUR

De Bed & Breakfast Klein Vreugderijk is genoemd naar de Vreugderijkerwaard, onderdeel van het natuurgebied Overijssels Landschap.

Dichtbij stroomt de IJssel, waar het imposante project ‘Ruimte voor de Rivier’ is gerealiseerd. Meer informatie daarover is te vinden op:
www.ruimtevoorderivier.nl

In dit gebied zijn prachtige wandel- en fietsmogelijkheden, waarbij van begin april tot eind oktober ook gebruik gemaakt kan worden van het pontje naar Zalk.
www.zalkerveer.nl

Verder worden vanuit de schapenboerderij de Vreugdehoeve regelmatig excursies door natuurmonumenten georganiseerd.
www.devreugdehoeve.nl

Voor vogelliefhebbers is er een vogelobservatiehut gerealiseerd.
www.vogelkijkhut.nl

Fietsers kunnen hun hart ophalen door gebruik te maken van het fietsknooppuntnetwerk (start op de Zalkerdijk bij knooppunt 2) of de bewegwijzerde fietsroutes Rondje Zwolle of Hanzeroute te volgen die ook langs de B&B lopen.
www.fietsnetwerk.nl

Op 30 minuten afstand ligt het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden, nabij het pittoreske havenstadje Vollenhove. Dit gebied is ontstaan door turfafgravingen, moerasbos, water, vogels en eindeloze rietvelden. Je kunt er prachtig wandelen, fietsen en varen en de werkelijke rust ervaren.
np-weerribbenwieden.nl

Midden in de Weerribben bevindt zich Nederlands Venetië: Giethoorn. Het dorp zonder straten is zeker een bezoek waard.
www.giethoorn.com

KUNST & CULTUUR

Voor de kunstliefhebbers zijn er prachtige musea in de omgeving. Verder is de binnenstad van Zwolle rijk aan historische gebouwen. De stadswandeling ‘Tour de Hanze’ geeft u de gelegenheid deze rijke historie te beleven.

ZWOLLE

Zwolle is een volwaardige provinciestad met een rijke historie.

Ook op cultureel vlak komt u er niets te kort. Zo kijkt u uw ogen uit in de tot boekenwinkel omgebouwde Broerenkerk. De vele terrasjes zijn met mooi weer een uitgelezen kans om even heerlijk bij te komen, en alle indrukken op u in te laten werken.

Zwolle is door zijn landelijke ligging aan de meanderende IJssel uiterst geschikt voor de fietsende toerist. Kleine Vreugderijk is de ideale uitvalsbasis om dit gebied te verkennen. Via het steeds variërende landschap komt u door kleine dorpjes, of groots aangelegde tuinen, zoals het Engelse Werk.

Kortom, laat je verrassen door deze veelzijdige levendige stad.

0
Inwoners
0
Wijken
0
Rijksmonumenten
0
Kune Kune varkens

ZWOLLE CULINAIR

Van het driesterrenrestaurant de Librije van Jonnie Boer tot stadscafé Blij kent Zwolle een grote diversiteit aan restaurants, café’s en terrassen. Zie voor uitgebreide informatie www.zwolletouristinfo.nl

PLAATSEN IN DE BUURT

Dichtbij Zwolle liggen ook de bezienswaardige Hanzesteden Kampen (Kamper Kogge), het Anton Pieck-stadje Hattem en het vissersstadje Elburg. Hattem en Kampen zijn op fietsafstand van de locatie, en zeker een bezichtiging waard.